Întrebări frecvente

Întrebări frecvente

În cei aproape 20 ani de experiență de lucru cu copiii, am dezvoltat un sistem de predare ce combină metodele tradiționale, care și-au dovedit deja eficiența, cu metode adaptate la timpurile pe care le trăim, implicând tehnologia atât cât să ne permită să fim eficienți în procesul de învățare. Micii mei prieteni își vor desfășura activitatea de învățare într-un mediu prietenos, fără obstacolele din calea comunicării cu care sunt obișnuiți, fără note și fără presiunea dată de acestea, dar cu mintea deschisă pentru a învăța de la mine sau unii de la alții. Și mărturisesc că și eu, în calitate de educator, am destule de învățat de la ei.
Am absolvit Facultatea de Litere și Istorie, din cadrul Universității din Craiova, secția engleză-germană, precum și modulul psihopedagogic al aceleiași facultăți. După terminarea facultății, am predat o scurtă perioadă de timp la Colegiul Național Mircea cel Bătrân, din Râmnicu Vâlcea, pentru ca mai apoi să predau o perioadă de câțiva ani în cadrul Universității „Constantin Brâncoveanu”, Facultatea de Management – Marketing În Afaceri Economice, Râmnicu Vâlcea. După această perioadă, am pus bazele și am dezvoltat centrul de limba engleză „PRIETENUL Cel Mare”, din Râmnicu Vâlcea, proiect pe care l-am dezvoltat continuu, de atunci. În tot acest timp, am participat la cursuri de specializare, conferințe și târguri educaționale, deoarece principiul ”life-long learning” reprezintă resortul care mă ghidează atât în viața profesională, cât și în cea personală.
Cursurile de limba engleză se desfășoară în Râmnicu Vâlcea, în zona centrală, mai precis pe strada Gib Mihăescu, într-o sală modernă, dotată cu tablă „smart” și sistem audio-video pentru orele online, în caz de necesitate.
Sistemul de lucru este conceput pe clase astfel încât să țină cont, în mare parte, de programa școlară. De aceea, o mică testare (o discuție, mai degrabă) cu cel mic se impune pentru a stabili nivelul de cunoștințe de la care pornim, dacă este cazul. Din acest punct de vedere, în momentul în care sunt contactat, vă invit la sediul PRIETENULUI Cel Mare pentru această discuție, dar și pentru a vă prezenta sistemul de lucru, etapele evoluției celor mici, dar și platforma educațională pentru studiul individual și, dacă totul este agreat de ambele părți, semnarea contractului de prestări servicii.
Durata unei ședințe variază în funcție de vârsta micilor mei prieteni și de durata în care ei se pot concentra. Astfel, pentru clasa I, durata ședinței este de o oră, în timp ce durata ședinței pentru celelalte clase primare este de o oră și douăzeci de minute. La clasele gimnaziale, durata unei ședințe este de o oră și cincizeci de minute.
În decursul anilor, am ajuns la un număr optim de copii cu care eu lucrez, acordând atenție fiecăruia în parte, exersând pronunția sau explicând noțiuni neînțelese. Acest număr optim de copii este de zece cursanți într-o grupă.
Da. Centrul de limba engleză PRIETENUL Cel Mare oferă reduceri la taxele de curs pentru al doilea membru al aceleași familii (15%) sau pentru plata în avans pentru tot anul școlar (5%).
În procesul de învățare, componenta studiului individual este deosebit de importantă. De aceea, copiii primesc teme, însă am încercat să vin cu un nou concept de efectuare a temei care să îi ajute mult mai mult în evoluția lor. Tema lor presupune vizionarea unui videoclip de pe platforma proprie care, în primul rând, are rolul de a-i determina pe cei mici să studieze corect (mai întâi învață partea teoretică și apoi o aplică în exerciții și nu invers cum sunt ei obișnuiți). În al doilea rând, începând cu clasa a 5-a, videoclipurile sunt în mare parte în limba engleză, ceea ce îi expune și în timpul efectuării temei la componenta de „listening – ascultare”. Nu în ultimul rând, în videoclipuri, materialele didactice sunt preponderent grafice, ceea ce le oferă avantajul de a reține mai ușor și pentru mai mult timp informația.
Da, vor primi un caiet de fișe cu gramatica și vocabularul studiate în timpul anului.
Da. Pentru cei interesați și, mai ales, motivați să recupereze materia pierdută pentru a ajunge la nivelul clasei în care sunt, organizez și astfel de cursuri. În acest caz, trebuie avut în vedere faptul că munca, atât a cursantului, cât și a educatorului, este mai intensă și mai susținută. Respectarea tuturor indicațiilor mele și studiul individual riguros al cursantului sunt principalele componente care vor aduce succesul. Am avut, în trecut, câțiva cursanți care au făcut progrese absolut uimitoare și au recuperat integral decalajul la care s-au aflat când au început programul remedial.
Nu. Sistemul meu de lucru se bazează pe metoda pașilor mărunți, dar siguri. Mai întâi, ne punem la punct cu pronunția corectă, apoi deprindem structurile gramaticale și de vocabular necesare, după care inițiem și susținem conversații, pentru ca, mai apoi, să citim, să înțelegem și să comunicăm fluent în limba engleză. De fapt, acesta este interesul nostru: să învățăm să comunicăm în limba engleză și să simțim acea minunată satisfacție că o putem face lejer și corect. Apoi, natural, vor veni și obținerea certificatelor Cambridge sau rezultatele la concursurile și olimpiadele școlare.
Gramatica este componenta unei limbi care ne permite să ne exprimăm corect. Mai mult decât atât, eu consider gramatica un fel de matematică a limbii care dezvoltă și abilitățile analitice ale copilului, dar și pe cele de traducere corectă a unui text. În plus, pentru cei care, la un moment dat, se vor hotărî să urmeze studii superioare de limba engleză sau în limba engleză, sunt convins că gramatica îi va ajuta.
La finalul ciclului de pregătire cu mine, respectiv în clasa a 8-a, adolescentul va putea să înțeleagă, la prima citire, un text de dificultate medie, să vorbească fluent despre el, să formuleze opinii și să converseze pe marginea unui subiect, să motiveze folosirea unei structuri gramaticale într-un anumit context, cu alte cuvinte să poată susține cu ușurință examenul Cambridge, pentru nivelul B1. Până acum, toți copiii pregătiți de mine care au susținut diverse examene Cambridge au fost declarați admiși.
Da. Am dotarea necesară (tablă smart, sistem audio și video) care să permită desfășurarea orelor în sistem hibrid, adică o parte din participanți în sală, respectiv o altă parte online, conectați de acasă, pentru cazul în care sunt răciți sau plecați din oraș.
Plata cursului se face în 10 rate lunare egale, în baza facturii fiscale emise și trimise prin e-mail sau integral, la începutul anului, cu acordarea discount-ului prezentat mai devreme. Metoda de plată este transferul bancar, având în vedere ușurința cu care se realizează acest tip de plată.
Având în vedere faptul că într-o grupă sunt cursanți proveniți de la diferite școli, cu program diferit, este greu de schimbat programul în funcție de preferințele fiecărui cursant. Însă, ca element de predictibilitate, regula programării grupelor în diferite zile ale săptămânii este construită pe interesul copiilor. Astfel, grupele claselor a 2-a, respectiv a 5-a, care sunt clase ce trebuie să se adapteze unui sistem nou de lucru, sunt programate lunea, clasele a 3-a și a 6-a sunt programate marțea, clasele a 4-a și a 7-a sunt programate miercurea, iar clasele 1 și a 8-a sunt programate joia.
Ședințele de limba engleză, sunt programate de luni până joi, în intervalul orar 9-18.
Rezervarea locului pentru anul școlar următor se face prin semnarea actului adițional de prelungire a valabilității contractului de prestări servicii și achitarea primei rate, în ultima perioadă a anului școlar în curs, respectiv între 20 mai – 15 iunie. După această perioadă, înscrierile sunt deschise noilor cursanți interesați, în limita locurilor disponibile, fiind realizate în ordinea confirmării plății primei rate.
Da, se poate renunța în orice moment printr-o înștiințare scrisă și cu achitare unei taxe administrative, din cauza faptului că există costuri care continuă și după retragerea unui cursant. Achitarea acestei taxe, îi permite cursantului să aibă acces la platforma educațională până la terminarea anului școlar, având astfel posibilitatea de a studia materia în mod individual.

Acest site folosește cookie-uri pentru o experiență cât mai bună. Citiți mai multe despre politica de confidențialitate

Do your homework!

WhatsApp
+40722238315